Sommarens sista orgelkonsert i Lemlands kyrka

sö 20.8 kl. 19.00 – 20.00

S:ta Birgitta

Spännande konsert med tonsättaren och organisten Santeri Siimes från Finland som framför fransk, belgisk och egen komponerad orgelmusik.

Välkommen till sommarens sista orgelkonsert  och låt dig inspireras av livsglädje, energi och harmoni.

Santeri Siimes, Finland, studerade orgel och piano vid Sibelius-Akademin. Siimes har en varierad repertoar från tidig till nutida musik, men särskilt1800- och 1900-talens franska och belgiska orgelmusik. Han har uppträtt i Finland, Frankrike bl.a. i katedralen Notre-Dame, Sverige, Portugal, Spanien, Italien och Vatikanen. Orgelproduktionen inspirerad av den franskromantiska estetikens rika klangvärld på 1800-talet. Som tonsättare är Siimes självlärd. Hans produktion omfattar drygt 150 kompositioner, bl.a. tolv orgelsymfonier och andra soloverk för orgel, piano, cembalo, gitarr och flöjt samt kammar-, orkester- och vokalmusik. 

Santeri Siimes har även studerat romansk filologi vid Helsingfors universitet och verkat som lärare i romanska språk och som översättare bl. a. har han översatt galicisk litteratur till finska. Numera undervisar han i galiciska språket och litteratur och portugisiska vid  Helsingfors universitet.

  • Musik Musik

Öppna länk i ny flik


Tag kontakt