Aktuell information inom församlingen

NYTT! Från 7.5.2021 ordnas kyrkliga gudstjänster och förrättningar för upp till 50 personer. Antalet personer ställs i relation till säkerhetsavståndet på 1–2 meter så att antalet lämpar sig för utrymmet. l kyrkorummet håller vi säkerhetsavstånd och varannan bänkrad används vilket är markerat. Handsprit finns i vapenhuset och munskydd finns hos kyrkvärden på begäran. Anvisningarna om hygien och säkerhetsavstånd gäller vid gudstjänster, kyrkliga förrättningar och andra församlingssammankomster som ordnas i församlingens lokaler. 

Infobladet med gudstjänsterna ses genom att trycka på det blå feltet här infobladet för maj.

Gudstjänsterna direktsänds och läggs ut på församlingens Facebooksida under Lemland-Lumparlands församling.

- - - - - - 

Historik

Till 9 maj är kyrkorna öppna för 10 personer inkl. personal.

Gudstjänsterna direktsänds och läggs ut på församlingens Facebooksida under Lemland-Lumparlands församling.

- - -  - - 

Från 1-20 februari var kyrkorna öppna för upp till 50 personer. Välkommen in i de lugna kyrkorummen och bara ta emot. Ty så älskade Gud världen att han gav. Här får du höra evangeliet predikas, sjunga med i upplyftande psalmer och delta i Herrens dukning åt oss. Du är inte ensam, allt är berett för oss och före oss. De fina kyrkorummen utstrålar generationernas vingeslag genom tavlor , muralmålningar och föremål. Här på hemsidan och på Facebook hittar du även våra bandade gudstjänster.

Under hösten ordnas kyrkliga förrättningar för upp till 50 personer. Antalet personer ställts i relation till säkerhetsavståndet på 1–2 meter så att antalet lämpar sig för utrymmet. l kyrkorummet håller vi säkerhetsavstånd och varannan bänkrad används vilket är markerat. Handsprit finns i vapenhuset och munskydd finns hos kyrkvärden på begäran. Anvisningarna om hygien och säkerhetsavstånd gäller vid gudstjänster, kyrkliga förrättningar och andra församlingssammankomster som ordnas i församlingens lokaler. 

Institutionerna Besök på äldreboenden är möjligt i begränsad omfång för kyrkoherden och diakoniarbetaren som finns tillgängliga för nattvard, andakt och samtal

Dop- eller bröllopsfester eller minnesstunder som familjerna ordnar efter en förrättning är privata tillställningar. Ansvaret för den privata tillställningen ligger hos arrangören, inte hos församlingen. Den som arrangerar tillställningen är också ansvarig för kyrkliga förrättningar som genomförs i hem eller andra privata lokaler. Anvisningen om säkerhetsavstånd och hygienarrangemang följs även vid privata tillställningar. 

Reglerna om gudstjänstfirande följer kyrkostyrelsens rekommendationer. Mer information:  Sacrista

Församlingen är ansluten till KYRKANS SAMTALSTJÄNST för samtal och stöd, klicka på ROSA Rutan till höger på huvudsidan.

VAD MAN KAN GÖRA

Fysiskt behöver vi noggran hygien:
- Tvätta händer, handtak, mobiler, knappsats noga
- Hosta och nys i armvecket
- Undvik att handhälsa
- Stanna hemma om du känner symptom (hosta, halsont, snuva, feber m fl) oavsett om du varit bortrest eller inte.

Andligt behöver vi omtanke om varandra. Bön är kärlekens omtanke. Vi innesluter alla i bön och uppmanar alla att be för varandra. Be i Jesu namn för han svarar på tilltal. Bönesvaret kan bli annorlunda än vi tänkt, men det räcker för vårt behov. Genom bönen når Gud oss där vi inte räcker till. Dörren uppåt är alltid öppen.

Gud, ta hand om vår oro. Hjälp oss till omsorg om varandra. Var med alla drabbade och alla utsatta. Tack för kyrkans trygga rum. Vi överlämnar oss i dina händer.

 

 

Uppdaterad den 06.05.2021